stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

Wifi voor sportscholen

Tegenwoordig heb je bijna overal een wifinetwerk om gebruik van te maken. Het is zo gewoon geworden dat je het bijna zou vergeten te regelen bij het openen van een nieuwe sportschool. Voor de meeste bedrijven geldt dat wifi een must is om de zaak draaiende te houden. Een slechte verbinding kan belemmerend zijn voor de bezoeker, maar ook de productiviteit van je bedrijf verlagen. Een stabiele internetverbinding is daarom van levensbelang. Dit artikel gaat over het laten installeren van wifi in jouw sportschool, waarom het een must is en waar je rekening mee moet houden.

wifi voor sportscholen

Gratis wifi check!

Problemen met je wifi? Met onze speciale meetapparatuur en ervaren blik achterhalen wij snel wat het probleem veroorzaakt.

Gratis wifi check

Een gemak voor je bezoeker

Naast van het functioneren van je bedrijf speelt wifi natuurlijk ook een hele belangrijke rol voor de mensen die jouw sportschool bezoeken. Er zijn tal van mensen die het lekker vinden om wat entertainment te hebben tijdens het sporten. Met wifi kunnen sportschoolleden muziek streamen, een podcast beluisteren, video’s bekijken of tv-programma’s volgen op hun mobiele apparaten, terwijl ze aan het zwoegen zijn op de loopband.

Ook stelt wifi sporters in staat om fitnessapps en trackers te gebruiken, die hen helpen hun workouts bij te houden, hun voortgang te volgen en hun fitnessdoelen te bereiken. Leden willen vaak ook tijdens het sporten verbonden blijven met vrienden en familie via sociale media, om foto’s of updates te delen over hun sportschoolervaring bijvoorbeeld. Dit is ook nog eens reclame voor je bedrijf!

Voor sommige mensen is de sportschool een ideale plek om te multitasken. Al met al speelt wifi vaak een grote rol voor je leden en als sportschool wil je dit natuurlijk faciliteren om de workout van je leden te optimaliseren. Wifi voor sportscholen maakt dit mogelijk.

Gemak voor je bedrijf

Voor het bedrijf zelf speelt wifi natuurlijk ook een gigantische rol. Het laatste wat je wil is dat je door het gebouw moet lopen op zoek naar goede verbinding of dat je eindeloos moet wachten tot de gewenste pagina´s geladen zijn. Administratieve zaken zoals het bijhouden van lidmaatschappen, het overzien van online reserveringen, facturering en communicatie met leden vallen of staan allemaal met wifi.

Ook kan de internetverbinding worden gebruikt om beveiligingscamera’s en alarmsystemen te verbinden, waardoor het personeel de sportschool beter kan beveiligen. Een handige trick om marketingcampagnes en promoties naar de leden te sturen, is het inzetten van wifi om leden in te laten loggen op een gastnetwerk, waarbij ze mogelijk hun e-mailadres achterlaten in ruil voor gratis wifi.

Wifi voor sportscholen: installatie

Zakelijke wifi voor bedrijven wordt tot stand gebracht door een router. Deze is speciaal gemaakt om grotere ruimtes en gebouwen, zoals sportscholen, te voorzien van een uitstekend netwerk. Een gemiddeld thuisnetwerk is hiervoor immers niet geschikt.

Daarbij zie je vaak dat de snelheid lager is en dat het dus minder goed gaat werken naarmate je meerdere apparaten gebruikt. Door het inhuren van een specialist kun je gemakkelijk wifi laten installeren, zonder dat jij je druk hoeft te maken over bijvoorbeeld de dekking en signaalsterkte. Het signaal moet namelijk sterk genoeg zijn om een betrouwbare verbinding te bieden zonder dat er dode zones zijn. Ook moet er worden nagedacht over het gebruikersaantal dat de wifi-service moet kunnen ondersteunen, het voorkomen van ongeautoriseerde toegang, en een eventueel gastennetwerk voor bezoekers en klanten.

Het is sterk aan te raden om samen te werken met een specialist die ervoor kan zorgen dat de wifi-service in jouw sportschool goed functioneert en aan de behoeften van jouw leden voldoet. Specialisten hebben namelijk ervaring met Wifi voor sportscholen en weten daarom precies waarop gelet moet worden, zodat jij verder kunt met jouw werkzaamheden om de sportschool draaiende te houden.

Ook is het handig om op voorhand een budgetplan te maken voor het implementeren en onderhouden van wifi in jouw bedrijf. Door een beetje onderzoek te doen vind jij de specialist die de beste prijs-kwaliteitverhouding garandeert. Sommige specialisten bieden een gratis wifi check aan, waarbij ze met speciale meetapparatuur kunnen vinden wat ervoor zorgt dat je een slechte verbinding hebt.

Bij het aanleggen van het netwerk houdt een specialist rekening met het veiligstellen van jouw gegevens. Een onveilige wifiverbinding kan namelijk de reden zijn voor het hacken van systemen. Het aanmaken van een gastennetwerk kan hier een uitkomst bieden. Op die manier houd je het kantoornetwerk gescheiden van het netwerk dat je leden gebruiken en creëer je extra veiligheid voor je gegevens. Kortom: het is verstandig een specialist in de arm te nemen om er zeker van te zijn dat jouw sportschool beschikt over het best mogelijke wifinetwerk voor jou en je leden.

Gratis wifi check!

Hoe goed is de wifi in jouw onderneming? Vraag de gratis wifi check aan en we komen bij je langs!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.