stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

Snelle wifi in de retail laten aanleggen

Voor winkels is snelle en stabiele wifi belangrijk. Allereerst is het een extra service richting je klanten. Met wifi in de retail kunnen klanten makkelijk aanbiedingen bekijken, informatie opzoeken over producten of bijvoorbeeld recensies lezen en hun bankrekening controleren. Maar ook interne systemen hebben steeds vaker wifi nodig. Denk aan streamingdiensten, betaalsystemen en tablets van winkelpersoneel.

Wij helpen je graag met de aanleg en het onderhoud van je wifi!

wifi in de retail

Gratis wifi check!

Problemen met je wifi? Met onze speciale meetapparatuur en ervaren blik achterhalen wij snel wat het probleem veroorzaakt.

Gratis wifi check

Wifi als marketing tool

Wifi in de retail is een goed marketingmiddel. Vraag klanten bijvoorbeeld om een e-mailadres of gebruik social login en laat ze je Facebookpagina liken voor ze kunnen connecten. Zo kun je klanten ook na hun bezoek op de hoogte houden van acties, nieuwe collecties of het laatste nieuws. Ook kun je een pagina met acties laten zien zodra mensen hebben geconnect met je wifi netwerk. En het wordt mogelijk om klanten aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen voor te schotelen.

Des te aantrekkelijker wordt het voor klanten om in te loggen op het netwerk en nog eens terug te komen!

Winkelgedrag

Via wifi kan inzicht verkregen worden in het gedrag van klanten. Via de access points kun je bijvoorbeeld data uitlezen over verblijfsduur, looproutes en het aantal bezoekers dat per dag langskomt. Dit is waardevolle informatie die gebruikt kan worden om de winkel verder te promoten en te optimaliseren.

Wifi voor de ultieme klantbeleving

Ook winkelen is de laatste jaren veranderd. Beleving staat voorop en het winkelend publiek is gewend om overal snel en veilig het internet op te kunnen. Klanten zijn het gewend om informatie op te zoeken, hun bankrekening te checken, iemand thuis om hun mening te vragen of om kijken wat jullie nog meer in de collectie hebben. Het houdt klanten langer in de winkel en kan op die manier bijdragen aan het realiseren van meer omzet.

Door klanten wifi aan te bieden, bied je een extra service en draag je bij aan een completere fysieke winkelervaring. Iets wat klanten tegenwoordig steeds belangrijker vinden.

Efficiënter werken en betere dienstverlening

Naast klantvoordelen heeft wifi in de retail ook voordelen voor de bedrijfsvoering. Zo kan er efficiënter worden gewerkt door inzet van mobiele betaalsystemen of tablets en kan actuele (voorraad)informatie tussen winkelvloer en magazijn worden uitgewisseld. Denk ook aan het streamen van muziek of digitale POS-systemen die internettoegang nodig hebben.

Overal in je winkel wifi

Het aanleggen van wifi in winkelpanden kan een aardige uitdaging zijn. Er moet een grote oppervlakte van een goede connectie worden voorzien en er zijn soms veel obstakels die het signaal kunnen verstoren. De Wifi Specialist komt langs voor een analyse en zorgt er vervolgens voor dat de juiste apparatuur op de juiste plaats komt te hangen. Wil je ook wifi aan je klanten aanbieden? Dan zorgen we voor een goed en veilig gastennetwerk.

Optimaal beveiligd netwerk

Door het netwerk op te delen kan het wifi gebruik door personeel en bezoekers van elkaar gescheiden worden. Zo is het mogelijk om het personeelsnetwerk af te schermen met een wachtwoord en daarnaast een vrij toegankelijk netwerk te hebben waarmee iedereen kan verbinden. Ook is het mogelijk om het netwerk te blokkeren buiten openingstijden: Als de winkel sluit worden alle sessies automatisch beëindigd om misbruik te voorkomen.

Wifi in de retail is maatwerk

Geen twee winkels zijn gelijk. Iedere retail ondernemer heeft andere uitdagingen en verwachtingen van een wifi netwerk. Een betrouwbaar wifi netwerk opzetten is daarom bij uitstek een kwestie van maatwerk. Wij richten alle netwerken zo flexibel mogelijk in om aan de specifieke wensen van onze klanten te kunnen voldoen. Ook kunnen wij indien nodig na aanleg zorgen voor een stabiel en veilig netwerk dat altijd up to date is. Bij problemen met snelheid of toegang kunnen onze monteurs snel met een oplossing komen.

Voordelen van wifi in de retail

 • Aantrekkelijke winkelervaring voor klanten
 • Kansen om meer omzet te genereren
 • Klanten blijven langer in de winkel
 • Efficiënter werken
 • Beveiligde netwerktoegang overal in de winkel
 • Inzicht in klantgedrag
 • Geen kabels

Retail wifi as a service

Wifi as a Service is een flexibele dienst die wij aanbieden aan ondernemers in de retail. Je schaft zelf geen apparatuur aan en hoeft niks te onderhouden of te installeren. In plaats daarvan geef je alles uit handen aan onze wifi monteurs. Voor een vast bedrag per maand zorgen wij ervoor dat je altijd goede wifi hebt. Wij zetten de juiste apparatuur op de juiste plek en leggen een goed functionerend netwerk aan. Tijdens periodieke controles signaleren we problemen in een vroeg stadium. Zo houden we het netwerk altijd veilig en stabiel.

De Wifi Specialist

Als je de Wifi Specialist inschakelt mag je het volgende verwachten:

 • Retail wifi oplossingen op maat
 • Beveiligd, stabiel en betrouwbaar internet
 • Overal in de winkel snel internet
 • Onderhoud en optimalisatie
 • Uitstekende service

Neem direct contact op!

Gratis wifi check!

Hoe goed is de wifi in jouw onderneming? Vraag de gratis wifi check aan en we komen bij je langs!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.