stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

To mesh or not to mesh

Je komt het steeds vaker tegen als je op zoek bent naar een oplossing voor je wifi problemen thuis. Mesh wifi netwerk. Meerdere merken bieden kant en klare mesh wifi netwerk sets aan die al je problemen moeten oplossen.

 

 

Een lijstje:

  • Orbi – Netgear
  • Deco – TP-link
  • Velop – Linksys
  • Amplifi – Ubiquity
  • Multiroom Wifi – Google

Maar wat is nou eigenlijk een Mesh wifi netwerk?

Ik merk dat de term mesh wifi op verschillende manieren gebruikt wordt. Maar wat je uiteindelijk wil is één wifi naam en wachtwoord door het hele huis (en tuin) met goed bereik en snelheid in je mesh netwerk. Dat het niet uitmaakt waar je in huis bent maar dat je altijd verbonden bent met het wifi punt dat het dichtste bij is.

Als er geen netwerkkabels door je huis lopen en het ook niet makkelijk is om die te trekken dan kan zo een Mesh router set een goede oplossing zijn. Maar of dat in jouw huis echt goed werkt hangt weer erg af van hoe je huis gebouwd is. En het zijn allemaal best dure sets, dus is het wel goed te weten of dit ook een oplossing voor jou is.

Mesh router sets bestaan uit meerdere wifi punten die in principe draadloos verbinding met elkaar maken. Dat kan prima werken, maar dan moet je wel een goede plek vinden waar ze ook nog bereik hebben van elkaar. Vooral in moderne huizen met dikke betonnen vloeren kan dat een probleem zijn.

Als je wel al kabels door je huis hebt lopen en misschien ook al meerdere wifi zenders van verschillende merken met verschillende namen, dan is het relatief eenvoudig om een dekkend wifi netwerk te maken met één wifi naam en wachtwoord zonder dat je nog moet investeren in dure apparatuur. Misschien is er maar één extra apparaat nodig om een verre uithoek in huis bereikbaar te maken. Als deze is aangesloten en dezelfde wifi naam en beveiliging krijgt als het modem en andere wifi punten in huis dan heb je een mooi dekkend netwerk in huis zonder dure apparatuur.

 

Wat is dan de beste oplossing voor jouw situatie?

Eigenlijk is een mesh wifi netwerk altijd maatwerk. Met alle jaren ervaring die de Wifi Specialist heeft blijkt dat er nooit een standaard situatie is. Soms is de oplossing kinderlijk eenvoudig en zijn we snel klaar door het goed in te stellen van apparatuur die al in huis aanwezig is. Soms moeten er echt speciale oplossingen bedacht worden om toch een goed werkend mesh wifi netwerk voor elkaar te krijgen.

 

Wifi Consult

Wij komen graag langs voor een Wifi Consult. We plannen dan twee uur tijd in en nemen verschillende soorten apparatuur mee die waar nodig geplaatst kunnen worden om een mooi wifi netwerk te maken.

Heb je een vraag of wil je direct een afspraak maken? We horen graag van je!

We zijn werkzaam in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht