stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

Wifi voor ziekenhuizen.

Even snel bestanden uploaden, vergaderen via Microsoft Teams of Zoom, sociale media checken in de pauze, e-mails versturen.. Het is inmiddels niet meer weg te denken uit ons zakelijk leven. Goede wifi is voor veel bedrijven dan ook echt een essentiële noodzaak geworden, zo ook voor ziekenhuizen. Toch zijn er helaas nog aardig wat ziekenhuizen die worstelen met hun wifi netwerk. Jammer, want goede wifi voor ziekenhuizen is net zo belangrijk.

 

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, heb je waarschijnlijk zelf al eens geprobeerd om je wifi in het ziekenhuis te verbeteren. Waarschijnlijk heb je een (vaak dure) wifi-booster of versterker gekocht, of je hebt een monteur laten komen via je provider. De kans is groot dat je wifi netwerk toen even goed werkte, maar deze oplossingen waren vaak van korte duur. En nu ben je dus weer terug bij af…Of het nu gaat om wifi voor ziekenhuizen, wifi voor een MKB-bedrijf of wifi in een kapperszaak: niemand heeft zin om te worstelen met zijn wifi netwerk. Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor je!

Wifi voor ziekenhuizen

Gratis wifi check!

Problemen met je wifi? Met onze speciale meetapparatuur en ervaren blik achterhalen wij snel wat het probleem veroorzaakt.

Gratis wifi check

Waarom wifi voor ziekenhuizen?

Zoals eerder genoemd is goede wifi niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, maar wist je dat een slechte verbinding ook een grote bron van productiviteitsverlies is? Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Ziggo Zakelijk, is gebleken dat een slechte wifi verbinding voor maar liefst 28% van de ondernemers de grootste bron is van productiviteitsverlies (gevolgd door langzame apparatuur en het afgeleid zijn door sociale media). En maar 13% van de ondernemers zegt niet afhankelijk te zijn van een goede en stabiele wifi-verbinding voor hun productiviteit (dit zijn dan bijvoorbeeld aannemers in de bouw, stukadoors etc.). Dat zijn schokkende cijfers.

Tijd is natuurlijk geld, en dat geldt helemaal als het zakelijk geld is. Natuurlijk, als je verbinding heel even wegvalt zal dit niet meteen duizenden euro’s kosten, maar toch bleek uit ditzelfde onderzoek dat een dag zonder wifi wel degelijk gevolgen heeft voor de jaarcijfers van bedrijven. Iets meer dan een derde van de ondernemers schat dat een dag zonder wifi zomaar €500 kan kosten. En dat is natuurlijk echt zonde geld.

Factoren die van invloed zijn op de wifi verbinding in het ziekenhuis

Als ziekenhuis wil je dus een optimaal wifi-netwerk creëren zodat er geen productiviteit verloren gaat. Als je zo’n “optimaal wifi netwerk” wilt creëren voor jouw ziekenhuis, is het belangrijk om te weten dat er een aantal factoren van invloed zijn op je wifi-verbinding. Wij hebben deze voor het gemak voor je op een rijtje gezet:

De plaatsing van de router

Je verwacht het misschien niet maar de plaatsing van een router kan al heel veel verschil maken. Veel bedrijven plaatsen hun wifi router standaard in de meterkast. Toch is dit niet altijd even handig, vooral niet in een groot ziekenhuis, het is daarom verstandig om altijd even te checken of het verschil maakt als je de router ergens anders neerzet. Let hierbij vooral op dat de router niet door veel muren heen hoeft te communiceren. Hiermee kan af en toe het probleem al opgelost worden.

Isolatie in nieuwbouwpanden

Een andere belangrijke factor voor jouw internetverbinding is dat nieuwbouwpanden vaak extra goed geïsoleerd zijn. Hartstikke goed voor jouw energierekening natuurlijk, maar wat minder voor je wifi signaal. Het wifi signaal kan namelijk flink beïnvloed worden door de betonnen muren (waar veel staal in is verwerkt) en geïsoleerde wanden. Door al deze dikke muren kan het netwerk dan minder goed communiceren.

Grootte van het pand

Een standaard router, die je van je provider meegeleverd krijgt, is vaak niet sterk genoeg om het hele pand te voorzien van goede wifi. De standaard regel is eigenlijk: “hoe groter de afstand naar de router, hoe langzamer je internetverbinding”. Het kan dus zijn dat jij op de cardiologieafdeling ver van de router slecht internet hebt, terwijl je op de afdeling interne geneeskunde die dichter bij de router zit gewoon goed signaal hebt. Een wifi versterker zou voor dit probleem een goede oplossing kunnen zijn, maar er zijn zoveel soorten en maten versterkers dat het verstandig is om je goed te laten informeren voor je een wifi versterker aanschaft.

Ook raden wij aan om een wifi versterker te laten installeren door iemand die hier echt verstand van heeft.

Eventuele stoorzenders

Naast de eerder genoemde punten is het ook altijd handig om te checken of jouw wifi verbinding last heeft van eventuele stoorzenders, dit kunnen meerdere dingen zijn:

  • De wifi van je buren: dit zal waarschijnlijk geen probleem zijn als je in een groot vrijstaand pand zit, maar als jouw ziekenhuis of dokterspraktijk kleinschaliger is en naast een ander pand zit, kan dit wel een stoorzender zijn. Als jij en je buren namelijk allemaal op dezelfde bandbreedte zitten, zijn er zoveel netwerken beschikbaar dat je eigen wifi netwerk moeite kan hebben om hier doorheen te komen. Dit is op zich best makkelijk op te lossen: door het switchen van kanaal.

 

  • Hoeveelheid personeel dat op het netwerk zit: naast de wifi van je buren kan ook je eigen personeel een stoorzender zijn. Dit klinkt misschien een beetje gek maar als er veel mensen tegelijk op hetzelfde netwerk zitten en ook allemaal iets belastends doen (bijvoorbeeld het downloaden of versturen van bestanden), kan je internetverbinding een stuk trager worden.

 

  • Apparaten: dit verwacht je misschien niet, maar ook apparaten kunnen sterk invloed hebben op je wifi signaal. Apparaten die gebruikt worden in een ziekenhuis, zoals een MRI scan of röntgenapparaat kunnen een eventuele stoorzender zijn. Nu is het natuurlijk onmogelijk om deze uit te schakelen. Maar het is wel mogelijk om een sterker netwerk te creëren. Elke situatie is weer anders, dus voor elke situatie is er een andere oplossing.

Kom je er zelf niet uit? Neem contact op met de Wifi Specialist

Ben je inmiddels moedeloos geworden van het proberen en uitzoeken en werkt de wifi in jouw ziekenhuis gewoon nog steeds niet naar behoren? Dan is het een slim idee om de hulp in te schakelen van iemand die er echt verstand van heeft.

De Wifi Specialist is een bedrijf dat in heel Nederland actief is om ondernemers te helpen met een betere internetverbinding. Zij kunnen in een vrijblijvend advies gesprek voor jou kijken waar precies het probleem ligt in jouw internet verbinding. Het kost jou dus niks om te achterhalen waar het probleem ligt. Daarnaast kan De Wifi Specialist ook jouw wifi probleem voor je oplossen. Bijvoorbeeld door een volledig dekkende wifi-verbinding voor je aan te leggen waardoor je overal in je bedrijf een goed netwerk kunt ontvangen. Dit doet het bedrijf door het aansluiten van meerdere wifi punten in het pand.

Nu vraag je je misschien af: Huh, meerdere wifi punten? Moet ik dan niet elke keer verbinden met een nieuw netwerk? Het antwoord hierop is nee. Je apparaten schakelen namelijk zelf automatisch over naar het dichtstbijzijnde wifi-punt.

Het systeem dat de Wifi Specialist creëert zorgt ervoor dat ze ook op afstand kan helpen als er wat met het netwerk aan de hand is. Zo kunnen er op afstand updates worden uitgevoerd en de omgeving kan gescand worden om te checken of je op het juiste wifi kanaal zit. Als er wat aan de hand is, zal de Wifi specialist dit gelijk signaleren en hiermee aan de slag gaan. Dit noemen ze ook wel hun “Wifi Service”. Naast deze fijne service heb je ook nog eens twee jaar garantie op defecten van de producten van het bedrijf.

Ben jij ook klaar met productiviteitsverlies en wil je het liefst vandaag nog een betere wifi verbinding in jouw bedrijf? Neem dan eens contact op met de Wifi Specialist.

Gratis wifi check!

Hoe goed is de wifi in jouw onderneming? Vraag de gratis wifi check aan en we komen bij je langs!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.