stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

Zo creëer je een stabiele WiFi verbinding voor het gamen

Ben je een gamer? Dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je uit je spel werd geknald tijdens een spannend groepsgevecht. Wanneer je je console overnieuw hebt opgestart zie je dat je team het gevecht heeft verloren. Hoe zorg je ervoor dat je een stabiele WiFi verbinding behoudt tijdens het gamen? Leer nu alles over onze oplossing wifi voor gamen!

Blijf dicht bij de router

Wanneer je gaat gamen is een stabiele internetverbinding cruciaal. Vaak gebruiker gamers een vaste verbinding via een kabel. Wanneer dit niet mogelijk is raden wij je aan om zo dicht mogelijk bij de router te gaan zitten. De kans is dan erg klein dat de verbinding zo zwak wordt dat je uit je game knalt. Kies voor het gamen daarom zorgvuldig een ruimte in je huis waar een sterke wifi verbinding is.

Weet wie er op je wifi zitten

Je draadloze internetverbinding kan verzwakken wanneer er veel personen gebruik maken van dezelfde verbinding. Vooral wanneer er mensen aan het up- of downloaden zijn, of zelfs aan het streamen zijn. Zorg dat je game device voorrang krijgt op alle andere devices die gebruik maken van de verbinding van je router. Dit doe je door de QoS (Quality of Service) instellingen aan te passen

Een stabiele wifi verbinding met een wifi hotspot

Wil je gamen op een locatie in je huis waar de verbinding heel erg zwak is? Sluit dan een wifi hotspot aan. Hierdoor heb je als het ware een tweede router en vergroot je het gebied waar de verbinding kan komen. Het is dan bijvoorbeeld ook mogelijk om vanaf je zolder te gamen.

Ben je op zoek naar hulp bij het versterken en stabiliseren van je wifi verbinding in huis? Neem dan contact op met één van onze wifi monteurs.

Heb je een vraag of wil je direct een afspraak maken? We horen graag van je!

We zijn werkzaam in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht