icon

Bedraad testen

Als je de snelheid van je internet wilt testen is het absoluut noodzakelijk dat je dit doet met een computer of laptop die met een netwerkkabel is verbonden aan het modem of de router die je van je internetprovider gekregen hebt. Wifi haalt bijna nooit de volle snelheid, omdat er bij het draadloos maken van het signaal bandbreedte verloren gaat.

Draadloos testen

Als je weet wat de daadwerkelijke snelheid is van je verbinding is kan je testen wat daar van over blijft op het moment dat je van de wifi gebruik maakt. Deze snelheid zal waarschijnlijk een stuk lager zijn, zelfs als je vlak naast het draadloos modem staat. Dit is normaal. Het belangrijkste is dat je in ieder geval een stabiele verbinding hebt.

Check je snelheid met de test. Haal je niet de snelheid die je nodig hebt? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om te kijken of de snelheid verhoogd kan worden.

Snelheid internetverbinding

Kabel(Coax) ADSL-VDSL Glasvezel
Download 50 – 1000 Mb 8-40 Mb 50-500 Mb
Upload 5-20Mb 1-4Mb 50-500Mb

Gebruik

Mailen, Websites, Facebook, Chat, Spelletjes sites Bellen, Skypen, Youtube, Uitzending gemist Downloaden, Online games
1-2 Mb +4Mb 4-8Mb +20Mb

Waar moet je op letten bij het testen van de snelheid?

Het internet staat vol met allerlei internetsnelheidtesten. Maar waar moet je op letten bij de uitslag van de test? En wat is het verschil tussen downloadsnelheid en uploadsnelheid?

Downloadsnelheid

Een hoge downloadsnelheid is voor veel mensen het belangrijkste aspect van hun type internetabonnement. De downloadsnelheid bepaalt de snelheid waarmee je gegevens van het internet naar je apparaat kunt halen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconden (Mpbs).

Internetproviders zeggen vaak dat ze een downloadsnelheid hebben van 20 tot 40 Mbit. Helaas is de daadwerkelijke snelheid veel trager. De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland ligt rond de 15,6 Mbit per seconden. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 5 Mbit per seconde. Dit laat zien dat we in ons kikkerlandje erg gesteld zijn op een snelle internetverbinding.

Upload snelheid

Je uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens vanaf jouw apparaat, zoals een computer of smartphone, op het internet kunt zetten. Ook deze snelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconden. Hoe meer megabits per seconde, hoe sneller je data kunt oploaden naar het web.

Een hoge uploadsnelheid is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld foto’s online wilt zetten, video’s op YouTube wilt posten, grote hoeveelheden bestanden wilt versturen of wanneer je aan het gamen bent.

Toch traag internet?

Is je internet te traag, maar belooft je internet provider wel een hogere snelheid? Dit kan te maken hebben met onder andere de server waarmee je aan het downloaden bent, de drukte op het internet of de connectiesnelheid van je internetprovider. Mocht je er zelf niet achter komen waardoor je internet zo traag is, dan kun je advies vragen aan één van onze wifi monteurs. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden en oplossen van je internet problemen.

Onze beloftes

  • Snelle service
  • Slimme oplossingen
  • Vaste prijzen
085 - 130 53 93

We zijn telefonisch dagelijks bereikbaar tussen 09:00 en 21:00.

Neem contact op

9.7

Op basis van 169 beoordelingen scoren wij gemiddeld een 9.8. 100% van onze klanten raadt ons aan.

Professioneel en betrouwbaar! Topservice!

10

Linda

Gouda

Zou je ons aanbevelen? Ja

Service met kennis en souplesse

10

Jan

Amsterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja

Perfecte deskudigheid

10

Frans

Amsterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja

Snel en fijn geregeld.

10

Willem-Jan Vos

Amsterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja

Top geregeld. Snel en praktisch.

10

Steef van berkel

Amsterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja

warp speed door hele huis!

10

guido

Amsterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja

Hulp en installatie op maat

8

Jeroen

Purmerend

Zou je ons aanbevelen? Ja

Goed advies en oplossingen snel geïmplementeerd

9

Sander

Hoofddorp

Zou je ons aanbevelen? Ja

De problemen met de wifi zijn helaas niet opgelost.

4

Bart-Jan

Walraven

Zou je ons aanbevelen? Nee

Snel en effectief

8

Egon

Rotterdam

Zou je ons aanbevelen? Ja