stars

op basis van reviews. raadt ons aan!

Hoe snel is jouw internetverbinding?

Als je een internetabonnement afsluit wordt een bepaalde snelheid beloofd. Als je problemen hebt met je verbinding is het handig om te weten wat de daadwerkelijke snelheid is van je verbinding. Om de snelheid van je internet te testen kun je in Google ‘internetsnelheid testen’ intypen. Klik vervolgens op de blauwe knop ‘Snelheidstest uitvoeren’. Hieronder leggen we je uit hoe je de resultaten van deze test kunt interpreteren.

Bedraad internetsnelheid testen

Als je de snelheid van je internet wilt testen is het absoluut noodzakelijk dat je dit doet met een computer of laptop die met een netwerkkabel is verbonden aan het modem of de router die je van je internetprovider gekregen hebt. Wifi haalt bijna nooit de volle snelheid, omdat er bij het draadloos maken van het signaal bandbreedte verloren gaat.

Draadloze internetsnelheid testen

Als je weet wat de daadwerkelijke snelheid is van je verbinding is kan je testen wat daar van over blijft op het moment dat je van de wifi gebruik maakt. Deze snelheid zal waarschijnlijk een stuk lager zijn, zelfs als je vlak naast het draadloos modem staat. Dit is normaal. Het belangrijkste is dat je in ieder geval een stabiele verbinding hebt.

Check je snelheid met de test. Haal je niet de snelheid die je nodig hebt? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om te kijken of de snelheid verhoogd kan worden.

Speedcheck

Snelheid internetverbinding

Ziggo(Coax)
ADSL-VDSL
Glasvezel
Download
70–1000 Mb
8-100 Mb
50-500 Mb
Upload
10-60 Mb
1-50 Mb
50-500 Mb

Gebruik

Surfen Mail
Websites
Faceboo Chat
Spelletjes sites
VideoBellen
Zoom Skype 
Teams Meet
Streamingdiensten
Netflix, Youtube
Uitzending gemist
Downloaden 
Online games
1-2 Mb
+4Mb
4-8Mb
+20Mb

 

Waar moet je op letten bij het testen van de snelheid?

Het internet staat vol met allerlei internetsnelheidtesten. Maar waar moet je op letten bij de uitslag van de test? En wat is het verschil tussen downloadsnelheid en uploadsnelheid?

Downloadsnelheid

Een hoge downloadsnelheid is voor veel mensen het belangrijkste aspect van hun type internetabonnement. De downloadsnelheid bepaalt de snelheid waarmee je gegevens van het internet naar je apparaat kunt halen. Deze snelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconden (Mpbs).

Internetproviders zeggen vaak dat ze een downloadsnelheid hebben van 20 tot 40 Mbit. Helaas is de daadwerkelijke snelheid veel trager. De gemiddelde downloadsnelheid in Nederland ligt rond de 15,6 Mbit per seconden. Het wereldwijde gemiddelde ligt op 5 Mbit per seconde. Dit laat zien dat we in ons kikkerlandje erg gesteld zijn op een snelle internetverbinding.

Upload snelheid

Je uploadsnelheid is de snelheid waarmee je gegevens vanaf jouw apparaat, zoals een computer of smartphone, op het internet kunt zetten. Ook deze snelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconden. Hoe meer megabits per seconde, hoe sneller je data kunt oploaden naar het web.

Een hoge uploadsnelheid is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld foto’s online wilt zetten, video’s op YouTube wilt posten, grote hoeveelheden bestanden wilt versturen of wanneer je aan het gamen bent.

 

Toch traag internet?

Is je internet te traag, maar belooft je internet provider wel een hogere snelheid? Dit kan te maken hebben met onder andere de server waarmee je aan het downloaden bent, de drukte op het internet of de connectiesnelheid van je internetprovider. Mocht je er zelf niet achter komen waardoor je internet zo traag is, dan kun je advies vragen aan één van onze wifi monteurs. Zij zijn gespecialiseerd in het vinden en oplossen van je internet problemen.

Heb je een vraag of wil je direct een afspraak maken? We horen graag van je!

We zijn werkzaam in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht