Het verbeteren van je WiFi signaal: eventuele problemen en oplossingen

//Het verbeteren van je WiFi signaal: eventuele problemen en oplossingen

Het verbeteren van je WiFi signaal: eventuele problemen en oplossingen

Tegenwoordig is WiFi niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen maakt er wel gebruik van. Omdat een slecht werkende WiFi problemen op kan leveren zowel in de persoonlijke omgeving als zakelijk is het een verstandige keuze om dit voor te zijn.

Herkenbare problemen met het WiFi netwerk zijn;

  • Slecht bereik in bepaalde ruimtes
  • Haperende WiFi
  • Storing bij het kijken van video’s (YouTube) en/of Netflix
  • De laadsnelheid
  • De downloadsnelheid

Er zijn verschillende oorzaken die voor deze problemen kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een WiFi kastje die ondertussen behoorlijk verouderd is. Dit kan opgevraagd worden bij jouw huidige provider. Mocht dit niet het probleem zijn check dan even of jij wel de enige bent die gebruik maakt van jouw WiFi. Misschien vindt de buurman het namelijk ook wel fijn om jou WiFi ongemerkt af te tappen. Het is een herkenbaar probleem dat er te veel personen gebruik maken van één WiFi signaal en helaas zorgt dit probleem voor vele irritaties.

Wat ook regelmatig voorkomt is dat het WiFi kastje die het signaal de ruimte in stuurt, verstopt is in het meterkastje (want dit is zo handig). Mocht je dan vlak in de buurt zijn bij het kastje is het bereik prima, maar mocht je naar een andere ruimte gaan verzwakt het signaal. Het klinkt voor vele mensen logisch om het kastje in de meterkast te plaatsen, maar denk hier nog even een keer extra over na en zet bijvoorbeeld de router in de woonkamer. Er zijn voldoende slimme tricks te vinden voor het verbeteren van je WiFi signaal.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Hebben deze problemen helaas ook jouw irritatie naar een hoger level getild? En heb je gebruik gemaakt van deze tips en ben je nog steeds niet tevreden met het WiFi signaal? Wacht dan niet te lang en bel of mail de WiFi Specialist en wij lossen dit op. Een groot huis of heeft het huis meerdere verdiepingen? Wil jij buiten in de tuin televisie kijken of misschien zes hoog op een zolder in Amsterdam? Voor onze WiFi monteurs in Amsterdam is dit geen probleem. Samen kijken wij naar de beste en gemakkelijkste oplossing voor het verbeteren van je WiFi signaal.

By | 2019-06-11T12:08:13+01:00 december 10th, 2017|WiFi tips|0 Comments

About the Author: