Sterke, snelle WiFi op kantoor: let op deze punten!

//Sterke, snelle WiFi op kantoor: let op deze punten!

Sterke, snelle WiFi op kantoor: let op deze punten!

We vinden het allemaal vervelend wanneer de internet verbinding er voor de zoveelste keer uitknalt. Vooral wanneer dit tijdens het werk gebeurt. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de sterkte van je WiFi verbinding. Een aantal zijn er voor de hand liggend, maar de volgende drie worden nog wel eens over het hoofd gezien. We delen aan aantal punten waardoor je WiFi verbinding eenvoudig versterkt kan worden. Let hierop voor stabiele, snelle WiFi op kantoor:

Apparaten per access point

Iedere Access point, oftewel een apparaat waar WiFi verbinding uit komt, kan een bepaald aantal verbindingen handelen. Wanneer er teveel apparaten verbonden zijn aan de Access point dan is de kans vrij groot dat de verbinding trager wordt. Het kan dus zijn dat een kantoor waar 8 mensen werken niet voldoende heeft aan een router met een maximaal capaciteit van 10 verbindingen. Want bijna iedereen maakt gebruik van meer dan één apparaat (denk aan laptops, smartphones, desktops, iPads etc). Daarnaast kan het ook zijn dat er een printer of radio gebruik maakt van WiFi waardoor je snel door de capaciteit heen bent.

Snelle WiFi op kantoor? Safety first!

Wil je je verbinding snel houden? Zorg dan dat je netwerk goed beveiligd is. Want een openbaar netwerk wordt door veel mensen gebruikt (vaak ook voor down- en uploads) en kan daardoor overbelast raken. Maak daarom altijd gebruik van een sterk wachtwoord. Wil je ook internet aanbieden voor je gasten? Maak dan een apart gast-account voor deze tijdelijke verbindingen zodat je hoofd netwerk alleen gebruikt wordt door je medewerkers.

Verander van WiFi kanaal

WiFi loopt via een zogeheten WiFi kanaal. De router pakt standaard één kanaal. Er zijn in totaal 14 kanalen beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Het kan dus zijn dat een ander kanaal een veel sterkere verbinding geeft dan het kanaal dat je op dit moment gebruikt. Deze kun je aanpassen via de instellingen van je internet verbinding. Kies nooit voor de optie om automatische en kanaal te kiezen.

Heb je hulp nodig bij het versterken van je zakelijke WiFi? Neem dan contact op en één van onze WiFi monteuren komt het voor je oplossen.

By | 2019-06-11T12:08:29+01:00 maart 14th, 2018|WiFi tips|0 Comments

About the Author: